DRÖM + FÉVRIER

Konsert

DRÖM + FÉVRIER

Lørdag 23.mai 2015 til Søndag 24.mai 2015
21:00

DRÖM

Omsluttet i mørke egenproduserte synther, nyopfunnede akustiske instrumenter og energiske trommer, tar DRÖM og vokalist Sondre Pettersen fra Tromsø med seg den nordnorske dialekten inn i nye musikalske landskap. DRÖM søker med sin norskspråklige elektronikapop å skape et sterkt og ekspressiv utrykk, som tørr å være nakent og sårbart. Inspirert både av nordnorske visekunstnere som Bremnessøsknene og Trygve Hoff, samt norsk elektronisk musikk som Röyksopp og Jaga Jazzist, smelter DRÖM disse tilsynelatende ulike verdenene til et nytt særegent og vakkert utrykk. Deres melodier og klanger, inspirert av bandets jazzbakgrunn, lokker deg inn i et drømmende univers. Et univers som kontrasteres av nær, varm vokal og den nordnorske teksten med dens naivistiske ærlighet.

10. november 2014 slapp DRÖM singelen «Når Æ Våkne» ut i verden via fantastiske Impeller Recordings. Singelen ble blant annet spilt på NRK P3 og andre nasjonale radiokanaler, anbefalt av NRK Urørt, A-listet på de største norske studentradioene, fulgt av flere gode omtaler. FÉVRIER Février er en kvintett som har sine røtter i det drømmende og svevende. Inspirasjonen bak musikken er eklektisk sammensatt og hentes fra støyende ytterpunkter, gjennom lydlandskap og til det mer pop-orienterte. Gjennom kontrastfylte og dynamiske, ofte instrumentale, partier vektlegges gode melodier og eteriske stemninger. I 2014 slapp bandet to singler, «Float» og «Jazz», digitalt og på kassett. Første EP kommer i løpet av 2015.

FÉVRIER

Février er en kvintett som har sine røtter i det drømmende og svevende. Inspirasjonen bak musikken er eklektisk sammensatt og hentes fra støyende ytterpunkter, gjennom lydlandskap og til det mer pop-orienterte. Gjennom kontrastfylte og dynamiske, ofte instrumentale, partier vektlegges gode melodier og eteriske stemninger. I 2014 slapp bandet to singler, «Float» og «Jazz», digitalt og på kassett. Første EP kommer i løpet av 2015.

THE BEAT HAPPENING The Beat Happening er et felleskap av musikkinteresserte som arrangerer konserter, klubbkvelder og anna moro i Tromsø.

23. mai
Dørene åpner
21:00