Utferds-dråpa med DNM95 og Tromsø byorkester

Studentsamfunnet

Utferds-dråpa med DNM95 og Tromsø byorkester

Vårens vakreste nordnorske eventyr?
Søndag 26.April 2015
19:00

Vårens vakreste nordnorske eventyr?

Det norske mannskor av 1995 og Tromsø byorkester blåser sammen støvet av en stor nordnorsk komposisjon. Fridtjov Anderssen fra Beiarn skrev "Utferds-dråpa" til Per Sivles tekst om nordmenn med sterk utferdstrang (les: vikinger), et storslagent verk for orkester, solister og ikke minst mannskor. Verket ble urfremført i 1924 og deretter mye spilt i årene som fulgte, men etter komponistens død i 1937 gikk det gradvis i glemmeboka. Siste kjente oppføring som vi vet om var i Bodø på 1970-tallet.

Fridtjov Anderssen var organist, komponist og dirigent for Bodø Håndverkersangforening. De siste årene har det vært en fornyet interesse for ham og hans musikk, og nå håper vi at med denne framføringa skal Utferdsdråpa atter bli kjent for folk. Det er virkelig et flott stykke musikk - og attpåtil på komponistens 139. fødselsdag!

I tillegg til at vi får høre Harald Bakkeby Moe som solist, skal Tromsø byorkester på denne konserten også fremføre "Norwegian moods" av Igor Stravinskij, hvor vi kan høre fragmenter av norske folketoner. Det blir også musikk av Edvard Grieg, og vi får høre Johan Svendsens flotte "Norsk kunstnerkarneval".

Konserten er under ledelse av dirigentene Maria Medby Tollefsen og Hanne-Sofie Akselsen.

KONSERTEN AVHOLDES I TROMSØ DOMKIRKE

26. April
Starter
19:00