Ida Jenshus

Konsert
Ida Jenshus

Ida Jenshus

Support: The Northern Belle
Torsdag 23.April 2015
21:00

Ida Jenshus tangerte tidligere rekorder da hun fikk sin tredje av tre mulige Spellemannspriser i 2012. Nu er det også offentliggjort at hun for fjerde gang er nominert til Spellemannspris, denne gangen i klassen Popsolist. Til våren slipper hun sitt fjerde album med tittelen Starting Over Again og legger ut på vårturné på tvers over landet.

27 år gamle Ida Jenshus fra Steinkjer har etablert seg som en av Norges mest spennende artister. Ida er den eneste artisten som har mottatt Spellemann for samtlige albumutgivelser; Color of the Sun (2008), No Guarantees (2010) og Someone To Love (2012). Under Spellemannskonferansen i gåt ble det offentlig at hun igjen er nominert til pris, denne gangen i klassen Årets Popsolist.

Det siste året har Ida igjen jobbet sammen med produsent Kåre Vestrheim på et nytt album som slippes våren 2015. Hun har vært opptatt av å fornye seg, bryte ut av komfortsonen og hoppe ut i noe nytt og ukjent - både musikalsk og personlig. Således passer arbeidstittelen på det nye prosjektet svært godt: Starting Over Again. Første smakebit ble sluppet 8. oktober i form av den halvtimeslange EP'en Let It Go. Utgivelsen fikk blant annet terningkast seks av Dagbladet og har gjort seg fortjent til plassering på Årets Beste-listene til Dagbladet, Aftenposten og Adresseavisen.

Idet albumet gis ut denne våren legger Ida ut på en lang turné på tvers gjennom landet, fra Drammen i begynnelsen av mars til Bodø i slutten av april, og hun tar selvsagt turen innom Driv!

Support ved The Northern Belle, med Stine Andreassen i front, som har tatt arven videre til det kalde nord og blåst liv i det gamle. Bandet mikser inspirasjoner fra country, pop og norsk folkemusikk til sitt eget særegne, men varierte uttrykk. Med pedal-steel, hardingfele, dobro og mer til, tar The Northern Belle deg med både til seters og til Nashville med sine vakre låter. Til nå har de gitt ut 4 singler, hatt videopremiere hos P3, sunget duett med Bendik Brænne og varmet opp for artister som Monika Heldal og Sturgill Simpson. Fjoråret ble rundet av med innspilling av debutalbumet som slippes hos Vestkyst Records våren 2015.

 

23. April
Dørene åpner
21:00