Lørdagsuniversitetet

Lørdagsuniversitetet

Lørdagsuniversitetet

EØS-avtalen og norsk folkehelse
Lørdag 28.mars 2015
13:00

Lørdagsuniversitetet er et åpent populærvitenskapelig tilbud bestående av foredrag fra forskere ved UiT, og har som mål å kombinere det nyttige med det behagelige.  Alle arrangementene er GRATIS og arrangeres i Cafe Rød.

28.03 kl. 13:00-14:00: EØS-avtalen og norsk folkehelse.

Det juridiske fakultet vil på det siste Lørdagsuniversitet i Tromsø denne våren, rett før Påskeferien være representert ved foredragsholder Martin Hennig. Les artikkelen om dette i forskningsmagasinet Labyrint her :http://uit.no/nyheter/artikkel?p_document_id=400537&p_dim=

Sammenlignet med resten av Europa, fører Norge en streng rusmiddelpolitikk. I Norge bygger man på en tradisjonell oppfatning om at alkohol og tobakk må underlegges omfattende regulering, for å unngå at befolkningen utsetter seg selv og andre for skade. Som ledd i norsk rusmiddelpolitikk er det derfor iverksatt en rekke tiltak, blant annet innføring av et vinmonopol, høye avgifter og forbud mot alkoholreklame.

I dette foredraget redegjøres det for hvorfor EØS-avtalen allerede har ført til, og i fremtiden kan medføre en ytterligere liberalisering av norsk rusmiddelpolitikk. Det rettes spesielt fokus mot norsk alkoholpolitikk, og spørsmålet om EØS-avtalens regler kan utgjøre en trussel mot det norske Vinmonopolet.

28. mars
Starter
13:00