Tommy Tokyo

Konsert

Tommy Tokyo

Support: The Late Great
Torsdag 12.Februar 2015
21:00

«Hev deg over det derre der» er Tommy Tokyos sjette album og det kommer ut ganske nøyaktig et år etter forgjengeren, kritikerroste «We blister and we bleed», som Dagbladets Fredrik Wanderup beskrev på følgende måte; «..melodier som lyser stille som flammen fra et stearinlys..»

Det har aldri vært tvil om at fundamentet for Tommy Tokyos låtskriving har vært et grunnleggende humanistisk engasjement. Enten det har handlet om urett som blir begått mot folk langt fra Bossumdalen og Fredrikstad, slik det kom til utrykk i sangen om oljesandutvinning i Canada, «Alberta», eller det helt nære, som i sangen «There was a boy», om nabogutten som ble tatt av kreft så alt for ung.
Om noe så tydeliggjør overgangen til norske tekster denne siden ved Tommy Tokyos låtskriving. Han kaster ikke bort verken ord eller melodier på uvesentligheter.

Support ved The Late Great, som er det nye prosjektet til Tor Thomassen, tidligere låtskriver og frontfigur i Tromsøbandet Vishnu. Stilmessig ligger låtene en plass mellom tradisjonell folkrock og 60-tallets fokus på enkle og fengende melodier.

12. Februar
Dørene åpner
21:00