Heimen

Konsert

Heimen

Fredag 3.oktober 2014
21:00

Musikkelskere er alltid på utkikk etter noe nytt, et nytt sound, noe som gir et kick. Artpop bandet HEIMEN inviterer deg inn i sitt univers - det er saftig, intenst, mykt, hardt og vakkert.

Kari Heimen, vokal og perkusjon Terje Storvig, gitar Christo Stangness, bass Alexander Aarøen Pedersen, tangenter Martin Lien, trommer

Oktober 2013, Musikkavisa Blackmoon Magazine, Glenn Knudsen, ga Heimens debutalbum ”God Knows” 7 av 10 måner: "...melankolsk stemningsbasert musikk med en tydelig bassgang som hypnotiserer deg…Det er intenst, til tider hardt og hele tiden vakkert…Det er et mørke som ligger over hele skiva som gjør den utrolig spennende, men så har skiva også en pop-side som gjør det hele litt mer tilgjengelig. Man kan trekke paralleller til artister som Patti Smith, PJ Harvey og gjerne Kate Bush, men jeg føler mens jeg hører på musikken at dette er noe helt eget. Dette er absolutt noe utenom det vanlige.

Altaposten gir Heimen’s debutalbum en femmer på terningen.

”Kari Heimen og Heimen er endelig klare med debuten. Selv om forventningene er spent i været, kan ensemblet presentere et innholdsrikt smykkeskrin av en plate. Det er spenning, lekenhet, dybde, mørke, sensualitet og musikalitet i en uimotståelig pakke…
… Det innebærer mørke klanger og doble bunner i tekst og tone. Pop-vibbene ala Bjørk og Kate Bush er naturligvis tilstedeværende, mens i bunn og grunn utforsker hun et mer skrudd musikalsk univers, der jazz og kabaret inviterer deg inn med magnetisk tiltrekning. Det er mystisk, uforutsigbart og utfordrende, og mine assosiasjoner går like mye i retning personligheter som Jim Morrison, Patti Smith og Syd Barrett, som Heimens åpenbare forbilde PJ Harvey.”

Heimen (tidligere kjent som ON) spiller i disse dager inn sitt andre album.

Heimen - Surprise Surprise

3. oktober
Dørene åpner
21:00